Aston Martin V12 Zagato wint op Villa d’Este

Aston Martin V12 Zagato
De Aston Martin V12 Zagato won de Concorso d’Eleganza Design Award voor conceptwagens en prototypes op Villa d’Este.

Deze moderne interpretatie van de DB4 GT Zagato, die de 50 jaar samenwerking tussen beide merken moet vieren, werd dit weekend voor het eerst getoond op het Concorso Villa d’Este aan het Comomeer in Italië. Op het Concours kregen alle bezoekers de mogelijkheid om voor het mooiste concept te stemmen, daarbij won deze V12 Zagato als beste in zijn klasse. Ulrich Bez, CEO van Aston Martin, is dan ook in de wolken met zijn nieuwe samenwerking met het Italiaanse Zagato. “We zijn erg blij om te zien dat de wagen de harten van veel mensen heeft veroverd. Met de V12 Zagato zijn we erin geslaagd om een nieuw succesvol hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van Aston Martin en de toekomst van het merk. De V12 Zagato is een spannende wagen, krachtig en ongelofelijk mooi.”

Ook voor Marek Reichman, designbaas bij Aston Martin, smaakt deze overwinning erg zoet. Voor Reichman is het een grote eer om deze award in Italië te winnen. Italië is voor hem nog steeds het land waar erg veel knappe designs vandaan komen. De combinatie tussen de Zagato designtaal en het moderne Aston Martin DNA gaan volgens Reichman perfect samen in dit model.

Twee Aston Martin V12 Zagato’s maken op 25 en 26 juni hun opwachting op de 24-uren van de Nürburgring. Volgens Ulrich Bez de ultieme gelegenheid om de nieuwe V12 Zagato te testen. Op basis van de positieve reacties van de klanten die op het concours aanwezig waren, bestaat voor de Aston Martin CEO de kans dat een straat-legale V12 Zagato in een kleine, gelimiteerde oplage geproduceerd zal worden. Wij duimen in ieder geval mee…

V12 Zagato

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...