Ford Fiesta ST komt eind 2012


De Ford Fiesta ST heeft lang op zich laten wachten, maar het einde lijkt in zicht.

De hete Fiesta komt er volgens de laatste berichten eind 2012, om de strijd aan te gaan met de Renault Clio RS en de Seat Ibiza Cupra. De Fiesta ST is afgeleid van de S2000 rally car en krijgt zowel visuele opsmuk als heel wat kracht onder de motorkap. Het groene licht voor de productie betekent een opluchting voor vele Ford fans, aangezien er een hele tijd een sluier van twijfel over het project hing.

Onder de motorkap komt de 1.6-liter EcoBoost te liggen, dezelfde basismotor die de vierwielaangedreven Fiesta WRC aandrijft. In de Fiesta ST zal de turbomotor een vermogen leveren van 180 pk en hoogstwaarschijnlijk gelinkt worden aan een manuele zesbak. Natuurlijk zullen de overbrengingsverhoudingen het sportieve karakter van de ST weerspiegelen.

Over prestaties is momenteel nog niets beschikbaar, maar aangezien de Fiesta ST over zo’n 20 pk minder beschikt dan de Renault Clio RS, vrezen we dat de Ford een moeilijke taak wacht. De Renault sprint van 0-100 km/u in 6,9 seconden en bereikt een topsnelheid van 225 km/u. Prijzen zijn voorlopig niet gekend. Voor wie bovendien niet kan wachten tot eind 2012, is er natuurlijk ook de Ford Fiesta Sport+ met 134 pk. (Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest met de Ford Fiesta.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford Fiesta ST komt eind 2012"

  1. Decor 26-05-2011 om 21:39

    Ik ben echt serieus teleurgesteld in de nieuwe focus en fieste. De ST versie maakt de wagens echt niet mooier!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...