Porsche Cajun wordt in Leipzig gebouwd

Porsche Cayun
Porsche zal de nieuwe Cajun, een compacte versie van de Cayenne, in productie nemen. Dat las u al. De productie zal doorgaan in Leipzig.

De Porsche Cajun wordt een compacte SUV die ongeveer de grootte zal hebben van de Audi Q5. De wagen zal dan ook op hetzelfde platform gebouwd worden. Tegen 2013 zou de Cajun bij de dealer moeten staan, tegen dan zou hij bovendien de goedkoopste Porsche worden.

Porsche zal haar capaciteit in Leipzig moeten uitbreiden om de Cajun te bouwen. Daarvoor zijn nieuwe investeringen nodig, onder meer in 1.000 nieuwe personeelsleden. De Cajun zal als belangrijkste concurrenten de BMW X3Mercedes GLK, Audi Q5 en Range Rover Evoque kennen. Of de Cajun ook effectief over amper 3 deuren zal beschikken, is nog niet duidelijk. (via AE)

Porsche Cayenne Coupé Driedeurs 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...