Officieel: Aston Martin Virage

Aston Martin Virage
Aston Martin zal in Genève de Virage voorstellen, eigenlijk een DB9 met iets meer pit.

Je kan het een DB9 noemen met iets meer pit of een wat afgezwakte DBS. Aston Martin vult een gat in het gamma op met de nieuwe Virage, waarmee de naam van de coupé uit 1988 herleeft. De nieuwe Virage biedt een compromis tussen de verfijnde cruise capaciteiten van de DB9 en de prestatiegerichte DBS, terwijl elke genoemde component extra versterkt wordt. Onder de motorkap ligt een met de hand vervaardigde 6.0-liter V12, die precies 20 pk meer levert dan de DB9 en 20 pk minder dan de DBS. De zo in totaal 490 pk sterke Virage wordt aangedreven op de achterwielen via een zestraps automaat.

De motor wordt ook uitgerust met een uitlaatsysteem voor een hevigere sound en het koppel van 570 Nm is reeds beschikbaar bij lage toeren. Onderhuids beschikt de Virage over de aluminium VH architectuur zoals alle recente Astons, terwijl de nieuwkomer nieuw ontwikkelde variabele dempers meekrijgt. Zo is er keuze tussen vijf verschillende afstellingen qua stijfheid in normale modus, en nog eens vijf standen voor de Sport modus. Ook het gasrespons wordt verscherpt bij overgang naar die modus, terwijl schakelen later maar sneller gebeurt.

Xenon koplampen helpen samen met de unieke vijf-staafs grille de Virage te onderscheiden van andere modellen uit het gamma. De grille is eveneens lager geplaatst dan de drie-staafs van de DB9 en ook de bumper is licht verschillend. Achter de 20-inch lichtmetalen velgen schuilen standaard carbon-keramische remmen. Verder vallen ook de ventilatiegaten langszij op met chroom afwerking die verderloopt in de deuren. Het geheel wordt afgewerkt met een diffuser achteraan.

Binnenin krijgt de Virage opgewaardeerde lederen zetels en werd het navigatiesysteem van Volvo eindelijk vervangen door een Garmin exemplaar van de laatste generatie. Verwarmde zetels en een 700 W stereo vullen de afwerking verder aan. De coupé komt als een 2+2 of met een bagageplank in plaats van de twee achterzetels om gewicht te besparen. Ook een Volante cabrioversie zal beschikbaar zijn. Prijzen zullen volgende week bekendgemaakt worden in Genève.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Aston Martin Virage"

 1. Niels 23-02-2011 om 15:43

  Weer een beauty!

 2. BNNY 23-02-2011 om 15:44

  Persoonlijk ben ik nog niet gewonnen voor deze Virage.. Ik hoop dat AM me aangenaam verbaast in Genève met deze prachtcreatie!

 3. MRM 23-02-2011 om 15:47

  De designafdeling lijkt even lui als die van Porsche 😉

  Maar desalniettemin wel een beauty!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...