Aston Martin Vantage GT4 is klaar voor 2011

Aston Martin Vantage GT4
Aston Martin heeft zijn nieuwe GT4 racewagen klaar voor 2011, onder de motorkap vinden we nu ook de nieuwe 4.7-liter V8.

De nieuwe Vantage GT4 leunt qua styling meer aan bij de V12 Vantage en krijgt meteen ook meer downforce dankzij een verbeterde aerodynamica. Onder de motorkap vinden we de vernieuwde 4.7-liter V8 die voor meer vermogen en meer koppel moet zorgen. De exacte waarden heeft Aston Martin echter niet vrijgegeven, maar in de straatversie gaat het om 420 pk en 470 Nm koppel.

De verschillen met de straatversie mogen dan wel klein zijn, technisch heeft Aston Martin wel wat zaken aangepast. Zo is er plaats voor aero upgrades, een Bosch ABS- en tractiecontrole systeem dat speciaal voor het racen werd ontwikkeld en een nieuwe splitter die de downforce vooraan verhoogt en de koellucht langs de remmen en de radiator moet sturen. Achteraan is er plaats voor een grotere koffersppoiler die samenwerkt met de koolstofvezel diffuser en de onderplaat om extra downforce te creëren.

Aston Martin Racing heeft de laatste twee jaar meer dan 80 Vantage GT4’s verkocht aan klanten over de hele wereld. In 2010, won de Vantage GT4 de Europese GT4 Cup en de GT4 klasse in de 24-uren van Dubai, de 24-uren van de Nürburgring en de 24-uren van Spa-Francorchamps.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Aston Martin Vantage GT4 is klaar voor 2011"

  1. bert 27-11-2010 om 1:08

    De GT4 wagen om te hebben!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...