Teaser: Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder Teaser
Porsche heeft een persbericht rondgestuurd waarin het vertelt dat het €150 milj zal investeren in het ontwikkelingscentrum van Weissach. In bijlage: een schaalmodel van de Porsche 918 Spyder.

Die €150.000.000 zal geïnvesteerd worden in een windtunnel en een state of the art designcentrum. Verder zal er ook een innovatief centrum komen dat zich zal bezig houden met de integratie van elektronica. De windtunnel moet in de verf zetten dat Porsche bezig is met het milieu. Het merk wil haar wagens in de toekomst namelijk zo aerodynamisch mogelijk maken.

De foto’s die bij het artikel van Porsche horen, tonen een schaalmodel van de Porsche 918 Spyder in klei. Verder zien we ook nog een tekenaar die de bestaande lijnen van Porsches evalueert, maar er uiteraard zo weinig mogelijk aan verandert. Of de Porsche die op het papier van de designer afgebeeld staat ook de Porsche 918 Spyder is, is niet zeker.

De Porsche Spyder 918 moet een milieuvriendelijke supercar worden. Het conceptmodel beschikt over een V8-motor die 500 pk levert en 3 elektromotoren die 218 pk leveren. Hij kan van nul naar honderd km/u sprinten in amper 3,2 seconden, maar zijn gemiddeld verbruik zou neerkomen op 3.0 liter per 100 km en zijn CO2-uitstoot zou amper 70 gram CO2 per km bedragen. Alvast impressionante cijfers. Benieuwd naar het eindresultaat!

Porsche 918 Spyder teaser

Porsche 918 Spyder teaser

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...