Volgt het Star Concept de Ford Ka op?

Ford StarConcept - Ka opvolger
Ford heeft op het autosalon van Bejing de Ford Star Concept voorgesteld, een compacte stadswagen. Wordt dit de vervanger voor de Ka?

Met de Ka kan Ford nog niet meespelen in het segment van de hippe stadswagens, zoals de Mini, 500, DS3, .. en daar wil het merk graag iets aan doen. Volgens een interne studie woont 50% van de autobezitters in een stedelijke omgeving, en tegen 2050 zou dit zelfs meer dan 70% worden. Logischerwijs hebben deze inwoners geen nood aan ruige terreinwagens of snelle sportwagens, maar eerder aan een degelijke stadswagen met een premium uitstraling.

Motorisch zou Ford opteren voor een gloednieuwe 1 liter ECOboost driecilindermotor met een 80tal pk, waardoor de uitstoot aan de lage kant blijft. Volgens Ford zouden de prestaties gelijk blijven aan een viercilinder. Of er dan nog kan genoten worden van de overheidspremie is nog maar de vraag, maar de CO2-uitstoot zal sowieso wel onder de 100 gram blijven, wat voor veel constructeurs de nieuwe maatstaf wordt voor kleine stadswagens van de toekomst. (Via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volgt het Star Concept de Ford Ka op?"

  1. Dimitri 21-10-2010 om 14:46

    leuk design

Reageer

Reactie aan het plaatsen...