Parijs ’10: Ford Focus Clipper

Ford Focus
De Ford Focus komt volgend jaar op de markt, dus toont Ford zowel de Focus, de Focus Clipper, de Focus Sedan en de Focus ST op het autosalon van Parijs.

De Estate-versie, die Ford wellicht Clipper zal noemen, combineert de looks van de Ford Focus met een gewijzigde achterklep. Hierdoor kan de wagen een stuk meer bagage vervoeren dan de Ford Focus dat kan. Ford doet de zijlijn van de wagen toch een beetje aflopen, ongetwijfeld om de sportiviteit te behouden.

Verder zien we ook nog een sedan-versie van de Ford Focus. De kans zit er dik in dat we dit model niet al te veel zullen zien op de Belgische wegen, maar aangezien de Ford Focus een wereldwijd model is, is een sedan een must, aangezien vooral de Oosterse markten hier wel voor te vinden zijn.

Onder de motorkap ligt een arsenaal aan milieuvriendelijke motoren. De nieuwe 1.6 liter EcoBoost-motor is daar een voorbeeld van. Hij is beschikbaar met ofwel 150 ofwel 180 pk. De krachtigste versie sprint naar honderd vanuit stilstand in zo’n 7,9 seconden en kan doorgaan tot 222 km/u. Hij verbruikt 6 liter per 100 km en stoot 139 gram CO2 uit per km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...