Heico doet de Volvo S60

Heico Volvo S60
Het Duitse Heico heeft zijn versie van de Volvo S60 klaar, enkele subtiele wijzigingen en een vermogensupgrade maken de S60 een stuk begeerlijker.

Tuningbedrijf Heico heeft de Volvo S60 onder handen genomen en voorziet de Zweedse middenklasser van een spoiler vooraan, een nieuwe achterbumper met een ingebouwde diffuser, twee keer twee uitlaatpijpen en keuze uit verschillende sportief ogende velgen met maten tussen 18 en 20″. Binnenin vinden we nog meer subtiele aanpassingen: aluminium pedalen en een aluminium schakelpook, net genoeg om de S60 een ingetogen sportieve look te geven.

Heico heeft meteen ook twee benzinemotoren uit het gamma aangepakt: de 2.0 T en de T6. Dankzij een ECU-upgrade zorgt de 2.0 T nu voor 297 pk en 350 Nm koppel, een stijging met 47 pk en 50 Nm ten opzichte van de standaarduitvoering. De T6 beschikt dankzij Heico dan weer over 330 pk en 460 Nm koppel, waardoor de wagen de Volvo S60 T6 in Heico-uitvoering van 0 naar 100 km/u kan sprinten in 5,8 seconden. De topsnelheid werd elektronisch begrensd op 250 km/u. Over de kostprijs heeft Heico nog niets vrijgegeven, vanaf 18 september kan er echter besteld worden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Heico doet de Volvo S60"

  1. Hans 27-08-2010 om 20:45

    Zeer subtiele tuning, die twee dubbele uitlaatpijpen achteraan maken hem wel echt af!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...