Politie zet Pagani C9 aan de kant

Pagani C9 Zonda successor
De ontwikkeling van de Pagani C9 loopt niet vlekkeloos, na een crash met een testexemplaar werd een nieuw testmodel tegengehouden door de Polizei.

Ofwel was de Pagani C9 – gelukkig een werknaam – niet in orde met zijn papieren, ofwel waren de heren van de douane sterk geïnteresseerd in Pagani’s nieuwste creatie. Optie twee waarschijnlijk, aangezien geen enkele autoconstructeur een gigantisch kostelijk testmodel erop uitstuurt zonder dat het volledig in orde is met de papieren. Achja, douaniers zijn ook maar mensen.

De C9 werd vergezeld door een volgauto van Mercedes, met daarin een overvloed aan computers en meetapparatuur. Best begrijpelijk, want Mercedes en Pagani zijn motorisch gezien partners van elkaar. Zo vindt de heerlijke 6 liter V12 van Mercedes zijn weg terug naar de C9, afkomstig uit de Mercedes SL65 AMG Black Series. Geen tekort aan prestaties dus, maar in vergelijking met de vorige Pagani’s die een 7,3-liter V12 kregen, merken we toch een klein verschil. Gelukkig wordt dit opgelost door 2 dikke turbo’s, waardoor we 700pk onder de motorkap krijgen.

Behalve de tussenkomst van de douane kunnen we eindelijk afleiden dat de toekomstige C9 vleugeldeuren zal krijgen, net zoals de SLS AMG en een toekomstige Ferrari. Hiermee wil Horacio Pagani – de eigenaar en CEO – zijn wagens wat dichter bij de concurrentie zoals Lamborghini en Ferrari brengen. Financieel gezien zijn beiden wel niet te vergelijken, want de kostprijs van de C9 zou rond de €850.000 liggen, toch ziet Horacio de toekomst rooskleurig in want hij heeft speciaal een nieuwe productiehal laten bouwen om jaarlijks 85 Pagani’s te kunnen bouwen. Momenteel gaan er maximaal 12 exemplaren per jaar de deur uit, wegens de beperkte productiecapaciteit.

Hopelijk brengt Pagani de opvolger voor de Zonda mee naar het Autosalon van Parijs, alhoewel de kans reëler is dat we de lancering krijgen op een groter autosalon, zoals Genève of Frankfurt. De marktintroductie is gepland voor eind 2011. Tot dan kunnen we enkel afwachten en vooral beginnen met sparen. (Via AW)

Pagani C9 Zonda successor

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...