Pagani Zonda C9
Pagani is een automerk waar vele harten sneller van gaan slaan. Hun laatste creatie, de Pagani Zonda F Cinque is nog lang niet vergeten, toch zullen we in Genève een volledig nieuw model zien van Pagani.

We zien een sterk gecamoufleerde versie van de Zonda, maar met gewijzigde onderdelen, wat wijst op een testexemplaar. Dit model is gespot in Amerika, waar het test-exemplaar langeafstandstesten ondergaat, maar eerder werd het model ook al gespot in Italië. Motorisch gezien wordt deze nieuwe Pagani terug een heerlijk model, de Zonda F had 678pk en we verwachten dat Pagani daar met de nieuwe C9 over zal gaan. Het lijkt de trend in autoland om wagens te gaan produceren met meer dan 700pk.

De krachtbron zal terug gehaald worden bij AMG, maar over het aantal cilinders is  nog niets duidelijk. In het verleden deed de 7.3l V12 het werk, maar deze zal binnenkort verdwijnen bij Mercedes dus lijkt een V8 met enkele turbo’s een logische keuze. Maar de SL65 Black Series heeft ook nog die brute motor, dus wie weet komt er toch een V12.

De C9 wordt ook echt een verkoopswagen, wat met de vorige wagens niet echt het geval was, die waren steeds speciale edities met beperkte aantallen. De grote aankoopprijs, onderhoud maar vooral het trage productieproces deed erg moeilijk om grotere verkoopcijfers neer te zetten. In de huidige fabriek zit Pagani reeds over hun maximale capaciteit, daarom hebben ze ook een nieuwe fabriekshal laten bouwen die driemaal de huidige werkoppervlakte omvat. Hiermee zou de jaarproductie van 16 naar 80 modellen kunnen stijgen, om zo de wereldwijde vraag goed te kunnen beantwoorden.

Kostprijs voor deze wagen zou rond de 900.000 euro liggen, maar daarvoor krijg je wel een volledig nieuw ontworpen supersportwagen met ander weggedrag en een betere gewichtsverdeling dan de gekende Zonda F en R. Qua materiaalkeuze opteren ze bij Pagani opnieuw voor exotische materialen, zo is het chassis een combinatie van koolstofvezel en titanium. Presentatie van deze wagen zou plaatsvinden op het autosalon van Genève, waarna de wagen in productie gaat op hun nieuwe productielijn. Kopers kunnen hun nieuwe C9 afhalen in 2011. (via EVO)

Pagani Zonda C9

Pagani Zonda C9

Pagani Zonda C9

Pagani Zonda C9