Teaser: Nieuwe Porsche 928 op komst?

Porsche 928 revival possible
Er wordt al meer dan drie jaar gesuggereerd dat er een opvolger voor de Porsche 928 in de maak is, een gelekte schets lijkt die geruchten te bevestigen.

Op de website van Porsche Consulting vinden we een eerste bewijs voor deze theorie. De schets die we daar terugvinden lijkt erg op een driedeurs GT model op basis van de Panamera. Eerder schreven we al over het gerucht dat Porsche een opvolger voor de 928 zou bouwen op basis van de Panamera. Het motorgamma zou gelijkaardig zijn aan dat van de Panamera, met V8 en V6 motoren. De 928 zou zich ten opzichte van de 911 onderscheiden op het vlak van comfort en moet een ideale wagen worden voor lange ritten.

Dat Porsche iets in zijn schild voert valt moeilijk uit te sluiten. Een insider spreekt zelfs al van een kleimodel die er “erg mooi” uitziet. Net als in Genève, toen het merk plots met de 918 Spyder op de proppen kwam, zou het ons niet verwonderen als het merk plots met een conceptmodel van de 928 op het autosalon van Parijs staat. Er lekten trouwens ook schetsen van een cabriomodel op basis van de Panamera. Het zou hier dus kunnen gaan om een 928 Cabrio, want een vierdeurs Cabrio lijkt ons niet meteen iets voor Porsche. De toekomst zal echter moeten uitwijzen wat ze in Stuttgart precies van plan zijn.

Porsche 928 revival possible

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...