Aston Martin DBS door Edo

Aston Martin DBS Edo Competition
Op zich heeft de DBS volgens velen geen aanpassingen nodig, het is dan ook het topmodel van de Britten. Toch denkt Edo Competition dat de DBS nog voor verbetering vatbaar is.

Vanuit de fabriek biedt de DBS je 517pk, 570Nm en een topsnelheid van 300km/u, maar dat volstaat nu eenmaal niet in de wereld van de tuning. Door de motorsoftware te herschrijven, een nieuw uitlaatsysteem en nog enkele motorische aanpassingen bekomt Edo 550pk en 600Nm, waar we het uiteraard allemaal voor doen. De topsnelheid ligt nu ook op 320km/u, terwijl een stoplichtsprint naar 100km/u dankzij Edo slechts 4,1 seconden duurt. Gelukkig voorziet Edo ook nog een nieuw uitlaatsysteem, waardoor omstaanders jouw heerlijke V12 nog beter kunnen aanschouwen. Wil je wat minder of meer lawaai, geen probleem want er is een regelaar beschikbaar voor het uitlaatgeluid.

Inzake rijcomfort probeert Edo ook de Engelsen te overtreffen, zo kreeg de DBS een update van het sportonderstel en de schokdempers, om zo meer grip te bieden in de bochten zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit. Voor het interieur zijn  er geen beperkingen, Edo plaats op vraag van de klant de materialen en kleuren die gewenst zijn. Zo zien we op de foto’s een prachtige kleurencombinatie van alcantara op het stuurwiel en zwart/witleder voor het interieur. Keuze genoeg dus.

Om het geheel volledig af te werken bieden ze 21″ velgen aan met een nieuw design, uiteraard van de hoogste kwaliteit. Ook werden er enkele chroomstrips toegevoegd, net zoals wat carbononderdelen om het geheel visueel aantrekkelijk te maken. Omdat de standaard remmen niet volstaan, voorzien ze hier ook extra krachtige remschijven met een diameter van 405mm vooraan en 380mm achteraan, waarmee de DBS in enkele seconden tot stilstand kan komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...