Porsche Panamera krijgt nieuwe instap V6

Porsche Panamera
Porsche zal in Bejing twee nieuwe basismodellen van de Panamera voorstellen, ze krijgen beide een 3.6-liter V6 onder de motorkap.

Na de succesvolle start met de Panamera-familie, in december rolde nummer 10.000 van de band, introduceert Porsche twee nieuwe basismodellen van de Panamera: de Panamera en Panamera 4. Deze worden allebei aangedreven door een 3.6-liter V6 met rechtstreekse benzine-inspuiting en een vermogen van 300 pk. Het maximaal koppel bedraagt daarnaast 400 Nm. De standaard Panamera brengt die kracht over op de achterwielen, wie kiest voor de Panamera 4 beschikt over actieve vierwielaandrijving.

De nieuwe instapmodellen zijn het resultaat van de consequente ‘Porsche Intelligent Performance’-ontwikkelingsstrategie. en worden gekoppeld aan de PDK-versnellingsbak en gekoppeld aan een start/stop-systeem. Hierdoor ligt het verbruik van beide nieuwkomers onder de 10 liter/100 km. De Panamera heeft namelijk genoeg met 9,3 liter/100 km terwijl de Panamera 4 9,6 liter/100km lust. Wie kiest voor de optionele 19″ vierseizoenbanden met geoptimaliseerde rolweerstand kan daar nog 0,2 l/100 km vanaf halen.

Net als bij de beproefde V8-versies moet deze V6 de Panamera een sportief karakter bieden gecombineerd met een hoog comfort en een uitstekend dagelijks gebruiksgemak. Standaard krijgt de Panamera stalen vering, optioneel kies je echter voor een adaptieve pneumatische ophanging die het mogelijk maakt om met een druk op de knop te switchen tussen rijcomfort en sportieve rijdynamiek. De V6 met een cilinderhoek van 90° weegt trouwens ongeveer 30 kg minder dan de achtcilindermotor in de Panamera S en 4S. Het totaalgewicht van de Panamera bedraagt daardoor slechts 1.730 kg.

De Panamera en Panamera 4 gaan in première op het autosalon van Peking, dat op 23 april 2010 de deuren opent. De vanafprijs voor de Panamera bedraagt 78.408 euro BTWi, de standaard met PDK-versnellingsbak uitgeruste Panamera 4 is verkrijgbaar vanaf 86.757 euro BTWi.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche Panamera krijgt nieuwe instap V6"

  1. PJS 16-02-2010 om 18:45

    Porsche heeft in ieder geval enkele knappe foto’s voorzien, een stuk mooier dan de foto’s die ze van de Panamera S en Turbo de wereld hebben ingestuurd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...