Autosalon Brussel 2010: Ford Galaxy en S-Max facelift

FORD S-Max facelift
Naar een wereldpremière van Belgische makelij moeten we niet lang zoeken. De Ford S-Max en Galaxy worden beiden gemaakt bij Ford Genk en kregen een facelift. Bij Ford pakten ze maar al te graag uit met deze Belgische wereldprimeur.

Voornamelijk het interieur onderging een grondige make over. Zo krijgen we nog betere materialen in deze 2 grote gezinswagens. Om mee te doen met de LED-rage voorziet Ford optioneel LED-verlichting, zowel binnenin als buitenaan. De styling van de wagen werd ook licht gewijzigd, zo is er een nieuwe grille vooraan en achteraan, net zoals de mistlampen.

De S-Max die aanwezig was in Brussel had een bijzonder koffersysteem, het was namelijk voorzien van een verplaatsbaar platform, ideaal om grotere objecten gemakkelijk op te bergen. Uiteraard is dit jammer genoeg een kostelijke optie. Bij de Galaxy kunnen alle zetels op hun beurt dan weer volledig neergeklapt worden, waardoor er een vlak ontstaat waardoor de laadcapaciteit serieus vergroot wordt, eveneens ten voordele van het gebruiksgemak.

Motorisch gezien zijn er grotere wijzigingen. Zo wordt er een benzinemotor vervangen door een kleinere maar vooral zuinigere variant, die nog steeds goed is voor 203 pk met maximaal 300 Nm koppel. Ook de dieselmotoren ondergaan wat aanpassingen om zuiniger voor de dag te komen, optioneel is er zelfs een dubbele koppeling voorhanden. De vernieuwde motor is vanaf heden beschikbaar in 3 motorisaties, met respectievelijk 115, 140 en 163pk.

Ford S-Max facelift:
FORD S-Max facelift

FORD S-Max facelift

FORD S-Max facelift

FORD S-Max facelift

FORD S-Max facelift

Ford Galaxy facelift:

FORD Galaxy facelift

FORD Galaxy facelift

FORD Galaxy facelift

FORD Galaxy facelift

FORD Galaxy facelift

FORD Galaxy facelift

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2010: Ford Galaxy en S-Max facelift"

  1. XliljeezyX 25-01-2010 om 14:17

    Wat een hoop opbergvakjes daarboven!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...