Autosalon Brussel 2010: Porsche Boxster Spyder

Porsche Spyder
Publiekstrekker op de stand van Porsche was de nieuwe Boxster Spyder en de goed verkopende Panamera, maar ook de GT3 RS was aanwezig.

De Boxster Spyder is een speciale versie van de Boxster S, voornamelijk omdat het een cabriovariant is. De term Spyder verwijst naar de legendarische Spyder, ook het speciaal vormgegeven achterdek verwijst naar de geschiedenis van de beroemde autobouwer uit Stuttgart. Alvorens ze het dak eraf hebben gehaald werd de Boxster lichter gemaakt en de motor kreeg een kleine update van 10pk. Lichter en sneller zijn dan ook de kernwoorden van deze speciale editie.

De topsnelheid van deze cabrio ligt op 268 km/u met de haren in de wind, de topsnelheid met gesloten stoffen dak is officieel niet gekend. Insiders vertelden dat het plan eerst was om een wagen te bouwen zonder enig dak, maar dat werd niet goedgekeurd door de top omdat men in Europa nood heeft aan een dak. Verantwoordelijke krachtbron is de bekende Porsche motor, een zescilinder met 3,4 liter inhoud, goed voor een 320pk. Hiermee is een sprint naar 100km/u voorbij in 4,8 seconden, voornamelijk te danken aan het Sport Chrono pack van Porsche dat standaard op deze Spyder geleverd wordt, net zoals een PDK-versnellingsbak. Basisprijs voor deze Spyder komt neer op 53.100 euro zonder BTW.

Porsche

Porsche Spyder

Porsche Spyder

Porsche Spyder

Porsche Spyder

Porsche Spyder

Porsche Spyder

Porsche Panamera 4S:

Porsche Panamera

Porsche Panamera

Porsche 911 GT3RS:

Porsche GT3RS

Porsche GT3RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...