Ford Kuga Coupe: Afgelijnde SUV

ford_kuga_coupe
Blijkbaar is Ford jaloers op het succes van de BMW X6 en plant het zelf een coupé-SUV, weliswaar met drie deuren.

Volgens Ford is er vraag naar een sportievere variant van de Kuga en Ford zal tegen 2011 met bijzonder veel genoegen voldoen aan die vraag. De zijkant heeft wat weg van de driedeurs Ford Fiesta, maar is een stuk sportiever vormgegeven. De rest van het koetswerk is duidelijk geïnspireerd op de Ford IosisMAX Concept, die in Genève stond dit jaar.

Wellicht zal de driedeurs SUV-Coupé niet over vierwielaandrijving beschikken, om op die manier een lager verbruik te behalen. Bovendien zal de wagen niet bedoeld zijn om effectief mee te gaan off-roaden, dus is vierwielaandrijving helemaal niet nodig.

Het vermogen van deze sportieve coupé-SUV (het klinkt allemaal wel wat contradictorisch, niet?) zal beginnen bij 128 pk (uit de 1.6 liter TDCi) en zal bij 198 pk (uit de 2.0 liter motor) eindigen. Tussen die twee vermogens liggen er benzinemotoren met 148 pk en 178 pk. Voorts zal Ford voor het eerste een dubbele koppeling installeren op deze Kuga.

Normaalgezien zal de voorstelling van deze wagen plaatsvinden ergens in 2011. Op hetzelfde moment zal de opvolger van de huidige Ford Kuga getoond worden aan het publiek, want de Kuga draait intussen ook al een tijdje mee. (via AutoExpress)

Ford Kuga Coupé

Ford Kuga Coupé

Deel dit bericht:

4 reacties op "Ford Kuga Coupé: Afgelijnde SUV"

 1. maxim 19-06-2009 om 12:23

  k koop liever een X6 hoor !
  ze zouden er toch wat sterkere motoren mogen in doen !

 2. Arjano 21-06-2009 om 0:56

  ja, precies, dat motorenaanbod is vrij magertjes. Met zo’n wagen zou je toch liever over meer dan 200 PK willen beschikken.

  Bovendien ziet een X6 er beter uit. Veel beter wil ik niet zeggen, want deze Coupé/SUV Kuga ziet er geslaagd uit. Maar ik blijf bij een X6, die ziet er beter uit en beschikt over meer vermogen (althans dat kan je kiezen)!

 3. Arjano 21-06-2009 om 1:00

  Ook al vindt ik wel, nu ik beter naar de foto’s kijk, dat de achterkant bijna regelrecht gekopieërd is van de X6. Niet erg natuurlijk:p . Want de X6 ziet er fantastisch uit.

 4. eddy 19-10-2009 om 22:47

  het mag dan nog een heel schoene wagen zijn die ford maar hij zal zeker vluger roesten dan die BMW da weet ik zeker mijn fort was 2 jaar en al de deure waren aan het roesten maar kreeg geen garantie want ik had mijn olie zelf vervangen en mijn garentie van 6 jaar was weg ?? das fort

Reageer

Reactie aan het plaatsen...