Koenigsegg koop Saab
Saab stond al een tijdje te koop. Een koper werd niet direct gevonden, dus bewandelde Saab eventjes het pad van de eventuele onafhankelijkheid, maar met Koenigsegg lijkt Saab nu een definitieve overnemer gevonden te hebben.

Van Saab is er nog geen bericht gekomen, maar Koenigsegg liet wel al weten dat het bedrijf het initiatief zal nemen om Saab te kopen. De details inzake de overname moeten nog uitgewerkt worden, dit zou in de komende maanden gebeuren.

De verkoop zou ten vroegste tegen het einde van Juni rond kunnen zijn. Hoe Koenigsegg dit precies zal financieren is nog niet volledig duidelijk, maar toen ik op het autosalon van Genève vroeg naar wanneer de Quant geproduceerd zou worden, was het antwoord zeer kort: “Als we geld vinden.”

Geld om een Quant te produceren lijkt mij niet direct nodig – velen vinden hem namelijk niet direct aantrekkelijk – maar wanneer je een overnamebod doet, heb je natuurlijk behoorlijk wat geld nodig. Deze soap wordt ongetwijfeld nog vervolgd! (via LeftLane)