Porsche plant Panamera Cabrio

Porsche Panamera
Porsche melkt zijn modellen graag uit, nu het met de Panamera een nieuw model heeft kan het maar beter ook en Cabrio variant bouwen.

Als we de R&D verantwoordelijke van Porsche, Wolfgang Dürheimer, mogen geloven dan heeft het platform van de Panamera veel mogelijkheden en werkt de Duitse sportwagenbouwer aan een Cabrio variant. Dürheimer verklaarde dat aan Auto Motor und Sport, de Panamera Cabrio krijgt volgens hem ook maar twee deuren zodat de stijfheid van de wagen gegarandeerd blijft. De Panamera Cabrio krijgt een conventionele soft-top als dak, hard-tops komen er bij Porsche niet in. (Maar dat zei men van diesels vroeger ook)

Naast de Panamera Cabrio zou Porsche ook werken aan een opvolger voor de Porsche 928, daar wou Dürheimer niet veel over kwijt. De nieuwe Porsche zou de GT Coupé gaan heten en zal ook op het platform van de Panamera gebouwd worden. De GT Coupé zal echter meer prestatiegericht zijn dan de Panamera. Zowel de Cabrio als de GT Coupé zullen als 2+2 zitter gebouwd worden en zowat hetzelfde motorgamma als de Panamera hebben, van V6 tot V8. De toekomstige hybride versie komt er echter alleen in de vierdeurscoupé. (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche plant Panamera Cabrio"

  1. Willem 12-05-2009 om 14:23

    Geen echte Porsche!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...