Fiesta Sport Edition gelanceerd in Europa

ford_fiesta_sport
Ford komt met een nieuwe Sport-uitrusting voor de Ford Fiesta. Tijd om eens een kijkje te nemen dus!

De Sport-uitvoering is beschikbaar op de driedeursmodellen met de 1.4 liter motor die 96 pk levert en de 1.6 liter motor die 120 pk levert. De veranderingen zijn niet enkel beperkt tot uiterlijke ingrepen, maar ook het chassis werd aangepast, om het weggedrag van de wagen te verbeteren.

De Ford Fiesta Sport hangt nu zo’n 9mm lager te grond en de ophanging is een eindje stijver geworden. Een nieuw stuurwiel moet nog meer controle over de wagen geven, samen met het ESP, dat op elk moment kan uitgeschakeld worden.

Aan de buitenkant zien we een lagere grille, donkere koplampen, een wat wijdere zijkant en een geïntegreerde diffusor. De wagen staat op 16″ wielen, maar dat was bij de Ford Fiesta die wij testten ook het geval. Aan de binnenkant heb je twee verschillende kleuren (antractiet of blauw). Verder vind je sportstoelen, een sportstuur, een nieuwe versnellingspook en nog wat andere gadgets terug. (via Carscoop)

Ford Fiesta Sport

Ford Fiesta Sport

Deel dit bericht:

2 reacties op "Fiesta Sport Edition gelanceerd in Europa"

 1. DRIVR.be 06-05-2009 om 11:45

  Op de Fiesta 1.6 120 kan je die uitvoering al sinds eind januari krijgen:
  http://drivr.be/2009/02/01/shootout-renualt-twingo-rs-vs-ford-fiesta-16-sport/

  Schitterend ding trouwens, maar net net net een tikkeltje underpowered om continu plezier mee te hebben.

  Ideaal voor de vriendin dus, opdat jij hem af en toe eens kan lenen;)

 2. Tim db 07-05-2009 om 8:41

  In zo’n sport editie zouden ze wel een motor van ongeveer 150pk mogen steken…
  120pk is nogal magertjes. Wel een echt mooi design.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...