Aston Martin Rapide heeft productieprobleem

Aston Martin Rapide
Zoals alreeds eerder gemeld, heeft Aston Martin last van een klein productieprobleem.. Geen stakingen of financiële problemen, maar gewoonweg tijd tekort. Daarom gaan ze de bouw van de Rapide uitbesteden.

Het opperhoofd van Aston Martin, Ulrich Bez, heeft gezegd dat de number one prioriteit van het bedrijf momenteel de ontwikkeling is van de Rapide. Maar wegens plaats en tijdgebrek werd er al geruime tijd gezocht naar een partner voor de bouw van deze nieuwe sportwagen. Momenteel heeft het Italiaanse Pininfarina de meeste kans op de uitbesteding.

Andere constructeurs hebben in het verleden alreeds modellen laten bouwen door bedrijven zoals Karmann, Magna Steyr & Pininfarina, omdat ze topkwaliteit leveren én de gewenste capaciteiten hebben, aldus Bez. Bez zegt ook dat het niet realiseerbaar is voor Aston Martin zelf om de vierdeurs Rapide te bouwen in hun fabrieken in het Engelse Newport of Gaydon.

De fabriek in Newport is te oud en niet passend wegens plaatsgebrek. Er zijn nooit meer als 600 wagens gebouwd in Newport, dus het is niet levensvatbaar om ginds de Rapide te gaan bouwen. De andere uitvalbasis van Aston Martin, de nieuwe fabriek in Gaydon, is ook niet geschikt. Hier draaien ze momenteel op maximale productie, wegens het grote succes van de DBS zal Aston volgend jaar ongeveer 7200 auto’s assembleren op de Gaydon Car Plant.

De hoofddesigner van Aston Martin, Marek Reichman, had al laten doorschijnen dat de vierdeurs coupé zal gelanceerd worden in 2009-2010, en een prijskaartje zal dragen van ongeveer driehonderdduizend euro.

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...