Aston Martin Vantage GT2

Aston Martin Vantage GT2
Aston Martin liet onlangs hun laatste racepaard zien, de V12 Vantage RS, maar hun racehonger is duidelijk nog niet gestild. Ze hebben namelijk een nieuwe racewagen ontwikkeld, de Vantage GT2. Grotendeels gebaseerd op de V8 Vantage, en zoals de naam doet vermoeden, zal deze wagen uitkomen in de GT2 raceklasse.

Met deze telg in de GT2 klasse, heeft Aston Martin in elke GT categorie nu een pracht wagen, namelijk:

  • GT1: DBR9
  • GT2: Vantage GT2
  • GT3: DBRS9
  • GT4: Vantage N24

Ook groot nieuws is dat de Vantage GT2 kan rijden op gewone benzine, maar ook op E85 bio-ethanol. Achter de testen met de DBRS9 op biobrandstof heeft Aston Martin alle GT2’s compatibel gemaakt met de half-hernieuw bare brandstof!

Over vermogens, paardenkracht en of de Vantage GT2 meer/minder zal presteren als hij draait op de biobrandstof is er nog niets vrijgegeven, zelfs geen prijs voor de kooplustigen. De presentatie van deze wagen zal volgende week plaatsvinden, op 10 januari op de Birmingham International Autosport show.

Aston Martin DBR9 – GT1

Aston Martin DBR

Aston Martin Vantage GT2

Aston Martin Vantage GT2

Aston Martin DBRS9 – GT3

Aston Martin DBRS9

Aston Martin V8 Vantage N24 – GT4

Aston Martin V8 Vantage N24

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...