32.000 wagens meer voor Ford Genk

Ford S-Max
Na het vele slecht niews dat de belgische auto-industrie het laatste decennium heeft geteisterd (Opel, Renault, VW Vorst), komt er geleidelijk een nieuwe periode van bloei, zo lijkt het. Na de aankondiging dat de Audi A1 in Vorst gebouwd zal worden, blijkt dat nu ook Ford Genk meer mag gaan produceren.

In totaal mag Ford Genk op jaarbasis 309.000 wagens gaan produceren. Dat zijn er 32.000 meer dan vorig jaar. Het overgrote deel van de 920 tijdelijke werknemers zal een contractverlenging aangeboden krijgen. De groei komt er doordat de S-max (zie foto), de Galaxy en de Mondeo een blijvend succes kennen.

Om het grote aanbodtekort in te krimpen heeft de directie besloten om tegen april volgend jaar al te stijgen naar een productie van 1.208 wagens per dag en ook op zaterdag te produceren. De productieverhoging zal pas doorgaan nadat de toeleveranciers de mogelijkheden gehad hebben hun bedrijfsschaal uit te breiden. Dit zou dus gelukt moeten zijn tegen april. De totale som van de investeringen wordt geschat op €1miljoen.

Alleen Volvo lijkt zo uit te boot te vallen, aangezien het zijn productie over de komende jaren zal inkrimpen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...