Spyshots: Porsche 911 Turbo 2008

Spyshot: Porsche 911 Turbo 2008
Porsche werkt al een tijdje aan een nieuwe 911 Turbo, de wagen was lange tijd de krachtigste 911 in het Porsche gamma maar moet nu de duimen leggen voor de 911 GT2. De nieuwe 911 Turbo werd gisteren gefotografeerd aan de Nürburgring.

De nieuwe 911 Turbo wordt in Maart voorgesteld op het autosalon van Genève en zal vanaf volgende zomer in de toonzalen staan. Zoals bij de vorige update is er geen sprake van een volledige redesign, Porsche heeft vooral enkele details verandert om onder andere de prestaties te bevorderen. Het grootste verschil aan de buitenkant zijn de achterlichten die nu scherper gevormd zijn en met LED’s worden uitgerust. Ook de mist- en voorlichten werden licht gewijzigd.

De wagen op de spyshots is uitgerust met gele remklauwen en Porsche’s PCCB keramische remschijven. Deze moeten ervoor zorgen dat de bestuurder de wagen nog beter kan controleren en besturen.

Motorisch zal Porsche volgens bronnen gebruik maken van een 3,6 liter twin-turbo motor met 500 pk, dat is 20 pk meer dan de vorige generatie. Met deze motor zal de 911 Turbo van 0-100 km/h sprinten in 3,7 seconden en een topsnelheid van 310 km/h kunnen bereiken. De sprint naar 100 km/h gaat dus 0,2 seconden sneller terwijl de topsnelheid ongeveer gelijk zal blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...