Aston Martin: Persvoorstelling Frankfurt

Frankfurt Aston Martin DB9 LM
Aston Martin had op het autosalon maar liefst drie premières in petto. Twee speciale versies van reeds bestaande wagens en de DBS.

Als eerste werd uiteraard het nieuwe model van Aston Martin gepresenteerd: de DBS. Er werd benadrukt dat de DBS de Vanquish niet wil vervangen. Het verschil tussen beide modellen is te groot en de DBS voelt volledig anders aan volgens Aston Martin. De DBS doet bijvoorbeeld de Nürburgring 30 seconden sneller dan de “oude” Vanquish. Kopers van een Aston Martin DBS kunnen zich ook een exclusief Jaeger LeCoultre horloge kopen ter waarde van 22.000 euro waarmee ze hun DBS kunnen openen. James Bond-style dus.

Aston Martin DBS Watch

Ook de twee aangekondigde special editions waren van de partij. Als eerste de DB9 LM (Le Mans) een wagen die speciaal werd gebouwd ter ere van de prestaties van de DBR9 op de 24-uren van Le Mans. De wagen wordt enkel in zilver geleverd en binnenin kan je enkel kiezen voor rode afwerking. Achteraan valt meteen het rode Le Mans logo op voor het originele DB9 kenteken. De DB9 LM kreeg verder ook de doorschijnende DBS achterlichten cadeau. De volledige afwerking kunnen we gerust prachtig noemen. Van de DB9 LM zullen 124 stuks gebouwd worden.

De tweede limited edition Aston Martin is de Aston Martin V8 N400, gebouwd ter ere van de winst van de V8 Vantage N24 tijdens de 24-uren van de Nürburgring. Zoals we eerder schreven krijgt de V8 Vantage N400 er 20 pk bij tot 400 pk. Van deze versie zullen 240 auto’s gebouwd worden. Op het autosalon stond de V8 N400 er in “Karussell Orange”-uitvoering. Het interieur werd gelijk behandeld als de DB9 LM, in dit geval wel met Oranje naden en Carbon-afwerking. Prachtig!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...