Aston Martin DBS

Aston Martin DBS
Aston Martin is gestopt met het produceren van de Vanquish en daardoor zaten ze zonder topmodel. Geen nood, nu is er de Aston Martin DBS!

De Aston Martin DBS werd vandaag voorgesteld op Pebble Beach Concours d’Elegance maar u zag de DBS waarschijnlijk ook al in de laatste James Bond film: Casino Royale. De DBS moet het nieuwe topmodel van het Aston Martin gamma worden en daarvoor werd de DB9 als model gebruikt.

De DBS werd sportiever gestileerd en kreeg ook enkele invloeden van de DBR9 (Racing Versie) mee. Zo is er nu plaats voor extra luchthappers in de motorkap en werden veel elementen uit de racerij gehaald, zoals koolstofvezel. De achterlichten hebben nu trouwens een doorschijnende kristallen uitstraling in plaats van rood bij de DB9.

De hypersportieve tweezitter krijgt van Aston Martin een 6 liter V12 met 517 pk. Daarmee ligt de topsnelheid op 305 km/h en is een sprint van 0 naar 100 voorbij in 4,3 seconden. De DBS zal dus zoals altijd bij Aston Martin uitstraling en topdesign combineren met sterke prestaties. Het interieur blijft trouwens gelijk aan dat van de DB9 alleen is er bij de DBS standaard een volledig zwart interieur beschikbaar (zie foto onderaan).

De kostprijs van de DBS wordt bekend gemaakt op het Autosalon van Frankfurt (IAA), wij houden u dus zeker nog op de hoogte.

aston_martin_dbs_2.jpg

aston_martin_dbs_3.jpg

aston_martin_dbs_4.jpg

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...