Luistertip: The Road To Neue Klasse podcast (2024)Onze nationale BMW afdeling lanceert een eigen ‘The Road To Neue Klasse’ podcast vol Belgische BMW verhalen!

In samenwerking met Mediafin heeft BMW BeLux een unieke podcastreeks gemaakt over een halve eeuw aan Belgische BMW geschiedenis. Tegelijk werpen ze al even een blik op de toekomst. De benaming is afkomstig van het gelijknamige model dat het blauw-witte merk tussen 1962 en 1972 bouwde. Tegelijk hanteert BMW deze term voor een resem ambitieuze EV modellen die in de nabije toekomst gelanceerd worden. Met de Vision Neue Klasse Concept, i Vision Circular Concept en i Vision Dee Concept als tastbare voorproefjes daarvan. Zo wordt normaliter de gloednieuwe generatie iX3 SUV in 2025 het allereerste Neue Klasse wapenfeit. Deze en anderen zullen voorzien zijn van een nieuwe look & feel, hightech interieur en een vooruitstrevend 800V platform. Dat moet resulteren in snelle laadtijden, riante binnenruimte en prima prestatiecijfers. Zo zouden M afgeleide topversies met 1.360 pk technisch mogelijk moeten zijn!

Het digitaal beluisterbare The Road To Neue Klasse verhaal is als een reis opgevat met start in Kontich om uiteindelijk in München te eindigen. Onder meer Baron Dominique Moorkens, het WRT motorsportteam en Milan Nedeljkovic (BMW Group Head of Production) passeren de microfoon. Een extra Belgisch tint is er dankzij de passage van Kurt Vandeputte die ons een vooruitblik op de batterij van de toekomst gunt.

De The Road To Neue Klasse podcast omvat vier interessante afleveringen met Jeroen Lissens (NL) en Fanny De Leenheer (FR) als gastheer/gastvrouw. Luisteren kan via Spotify, Apple Podcasts of via de Tijd!

Luistertip: The Road To Neue Klasse podcast (2024)