Teaser: zuiver elektrische Jeep Wagoneer S EV SUV(2024)Na de Avenger komt Jeep binnenkort met een zuiver elektrische Wagoneer S die zich bovenaan in het gamma zal positioneren.

Bij de Belgische Jeep verdeler is de Grand Cherokee 4xe het grootste model dat je kan kopen. Aangezien ze bigger is better hanteren als motto in Amerika is er ginds een nog grotere Wagoneer SUV te verkrijgen. Goed voor een lengte van maar liefst 5,45 meter en zes zitplaatsen. Of zelfs als Grand Wagoneer die nogmaals 30,48 cm (of 12 inch) langer is! Nu maken de Amerikaanse avonturiers werk van een zuiver elektrische Wagoneer S evenknie die ook in Europa beschikbaar zal zijn.

De volledige onthulling van de Jeep Wagoneer S staat pas tegen eind 2024 op de planning. De primeur is uiteraard voor het thuisland waar ze momenteel nog geen enkele EV in de aanbieding hebben. Bij de eerdergenoemde Belgische Jeep verdeler zal de Wagoneer S dus pas ergens in 2025 opduiken. Dit met een verlichte (gesloten) grille die naar goede gewoonte 7 sleuven telt.

Technische details werden er nog niet vrijgegeven, wel horen we geruchten van maximaal 600 pk en een 0-100 km/u chrono van 3,5 seconden. Behalve puike prestatiecijfers zou het befaamde Jeep DNA (lees: verregaande offroadskills) ook aanwezig zijn bij deze luxueuze EV SUV.

Naast de Avenger EV en Wagoneer S EV staat er ook een Jeep Racon EV offroader op de planning. Deze zal zich onder de iconische Wrangler positioneren.

Teaser: zuiver elektrische Jeep Wagoneer S EV SUV(2024)