Uittip: Brussels Auto Show 2024Jammer genoeg geen klassiek Autosalon in 2024, wel is er met de Brussels Auto Show een interessant alternatief voorhanden!

Jammer maar helaas, na 100 edities van het befaamde Autosalon van Brussel slaagde organisator FEBIAC er niet in om een nieuwe 2024 editie op poten te zetten. Dit omwille van (te) weinig interesse bij de Belgische autoconstructeurs/importeurs om voldoende paleizen te vullen. Als goedmakertje is er wel nog een Automotive eMotion Summit event voor de B2B sector.

De leegte in de Heizel wordt opgevuld door de eerste editie van de Brussels Auto Show. Dit evenement vindt plaats van 17 tot en met 21 januari 2024 en zet sterk(er) in op een brede belevenis voor jong en oud. Denk minder aan statische standen en meer blingbling/entertainment. Iets dat duidelijk wordt met de aanwezigheid van diverse content creators zoals Shmee150, Enzo Knol en POG. Nieuwigheden spotten wordt iets moeilijker dan voordien maar toch zouden er toch enkele primeurs terug te vinden zijn.

Dé blikvanger wordt vermoedelijk de 80 meter lange Car Catwalk in Paleis 5 waarbij de talrijke blitse bolides zullen passeren. En over blitse bolides gesproken, aan supercars en hypercars geen gebrek dit jaar in de Heizel. Zo tekenen er alvast een Pagani Huayra Roadster BC, Aston Martin Valkyrie, McLaren Senna GTR, Ford GT, Donkervoort F22 en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse present. Daarnaast zijn er ook een handvol John Player Special Lotus F1 bolides aanwezig net zoals moviecars, motorfietsen en tuningcars. Je eigenste showcar aanmelden is zowaar ook mogelijk!

Meer informatie en praktische details omtrent de Brussels Auto Show 2024 staat uiteraard op hun website. Daar kan je ook tickets aankopen, digitaal zijn deze goedkoper dan aan de kassa!