Autosalon Geneve 2012: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse
Naar goede gewoonte toont ook Bugatti in Genève iets extra speciaals, ditmaal de Veyron Grand Sport Vitesse.

De Bugatti Veyron Grand Sport kenden we al, de Veyron 16.4 Super Sport eveneens. Een cabrio-versie van laatstgenoemde was echter nog niet op de markt en dat is precies het gaatje dat de Grand Sport Vitesse opvult. Het reeds absurde vermogen van 1.001 pk werd dus opgekrikt tot 1.200 pk, het monsterlijke koppel nam toe van 1.250 Nm naar 1.500 Nm. Open rijden aan meer dan 400 km/u lijkt ons op het eerste zicht vrij gek, maar het kan! Het chassis van de Grand Sport kreeg specifieke updates om hiermee om te gaan, er zal namelijk altijd wel iemand genoeg ballen aan zijn lijf hebben om het echt te proberen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...