Officieel: Pagani Huayra Roadster BC (2019)

Officieel: Pagani Huayra Roadster BC (2019)De dakloze en behoorlijk hardcore Pagani Huayra Roadster BC is een feit.

Na de Huayra, Huayra BC en Huayra Roadster volgt nu het logische vierde deel, namelijk een Huayra Roadster BC waarbij er niet bespaard werd op de doorontwikkeling van alle componenten. Zo is er een herwerkte krachtbron, herwerkte voorbumper (met méér aero), herwerkte achterkant (met immense spoiler en slimme diffusor) en herwerkte uitlaat (met twee extra uitlaatmonden onderaan). Dit allemaal om nogmaals de lat hoger te leggen in het segment van unieke hypercars.

De 6.0-liter V12 komt nog steeds van bij de getalenteerde AMG ingenieurs en levert hier 800 pk / 1.050 Nm (wat méér is als de BC Coupé en Roadster). De zeventraps Xtrac automaat (mét enkele koppeling) zorgt op een of andere magische wijze dat het vermogen richting de achteras vloeit, gelukkig voorziet Pirelli aangepast rubber. Prestatiecijfers deelt Pagani niet mee maar ook die zullen minstens indrukwekkend zijn als de technische details.

Van de Huayra BC zijn er twintig exemplaren voorhanden, de Huayra Roadster BC zal dubbel zoveel keer gebouwd worden (lees: 40 stuks) die reeds allemaal gereserveerd werden. Dit aan drie miljoen euro per stuk, exclusief (verregaande) personalisatie.

Youtubeheld Shmee150 kon de Huayra Roadster BC reeds ontmoeten en neemt ons hier mee op videoverslag

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...