Officieel: Maxus eUNIQ6 EV SUV 177 pk (2023)Na praktische bestelwagens, een gigantische MPV en stoere pickup komt Maxus nu met de eUNIQ6, een zuiver elektrische SUV die tot 452 km ver geraakt!

Midden 2019 maakte het Maxus Motors (onderdeel van het Chinese SAIC) zijn intrede op de Belgische markt. Initieel lag de focus op utilitaire voertuigen (pickups, bestelwagens, …) maar intussen zijn ze ook klaar voor klassieke personenwagens. Want dit is de Maxus eUNIQ6 SUV met vijf ruime zitplaatsen en maar liefst 754 liter laadvolume!

De elektromotor op de vooras (= voorwielaandrijving) is 177 pk / 310 Nm sterk en doet 0-100 km/u in 10,5 seconden. De topsnelheid werd gelimiteerd op 160 km/u wat voldoende moet zijn voor Jan Modaal.

De 70 kWh accupack resulteert in een actieradius van 354 km (WLTP) of zelfs 452 km (WLTP City). Snelladen kan met 50 kW (DC) waardoor de batterij terug vol is (80% SOC) in 35 minuten. Aan een klassieke laadpaal laadt de Maxus eUNIQ6 aan 6,6 kW (AC). Een snelle rekensom leert ons dat je hier ongeveer 12u moet blijven hangen.

Binnenin vinden we naast de enorme koffer ook moderne technologie terug zoals een digitaal instrumentenpaneel (12,3”) en infotainmentsysteem (10,4”). Uiteraard is er Apple CarPlay en Android Auto beschikbaar! Op vlak van rijhulp en veiligheid staat er onder meer een automatisch noodremsysteem (FCA), rijstrookassistent (LDW, LKA), adaptieve cruisecontrol (ACC) en dodehoekdetectie (BSM) paraat.

De Maxus eUNIQ6 is beschikbaar in slechts één uitrustingsniveau aan de Belgische vanafprijs van 39.990 euro. Inderdaad, daarmee komt hij in aanmerking voor de Vlaamse EV premie! De Pure White koetswerkkleur is standaard net zoals 18” velgen, wie wenst kan nog bijbetalen voor een metaalkleur (Mooddust Silver, Coral Red of Obsidian Black). Extra gemoedsrust is er dankzij 5 jaar garantie.