Officieel: Toyota Sport Crossover Concept EV BEV (2023)Naast een zeer interessante compacte crossover met zuiver elektrische aandrijflijn presenteert Toyota tegelijk ook de Sport Crossover Concept.

Geheel volgens de actuele trends zet Toyota sterk in op de populaire SUV (en crossover) koetswerkvorm. Bij voorkeur zelfs zuiver elektrisch, zo getuige het Urban SUV Concept studiemodel. Iets minder commercieel interessant is de Sport Crossover Concept die het met wat frissere, modernere en sportievere looks doet! En zich hoger (lees: duurder) gaat positioneren.

Toyota haalt de loftrompet boven en spreekt van “een nieuw stijlicoon voor de volledig elektrische serie, met maximaal comfort en royale ruimte in een gestroomlijnd fastback-silhouet”. Maar een (en hopelijk nog steeds stijlvol) productiemodel moeten we niet voor 2025 in de Toyota catalogus of showroom verwachten.

Technische details gaf de Japanse autobouwer niet mee. Wel dat voor de ontwikkeling een innige samenwerking aangaan met BYD. Vermoedelijk voornamelijk op vlak van batterijtechnologie, niet toevallig dé expertise van de ambitieuze Chinezen.

De Toyota Sport Crossover Concept zal zowel in Europa als China aanboden worden. Daarnaast wil Toyota tegen 2026 maar liefst zes nieuwe EV’s op de markt brengen. Momenteel blijft het bij louter de bZ4X … en de ProAce EV bestelwagen. Midden 2024 moet daar dus alvast een elektrische crossover bijkomen!