Officieel: MINI Countryman JCW 300 pk U25 John Cooper Works (2023)Dit is de nieuwe MINI Countryman JCW crossover met aangedikte looks, sportieve details en een 300 pk sterke benzinemotor!

Eerder dit jaar haalde MINI het doek van een gloednieuwe generatie Countryman (codenaam U25). Naast de toegenomen buitenafmetingen, hedendaagse technologie en het feit dat hij nu in Duitsland van de band rolt is de zuiver elektrische Countryman Electric dé nieuwigheid. Maar er zijn ook klassieke diesel- én benzinemotoren voorhanden. En MINI heeft nu (opnieuw) een Countryman JCW topmodel in de aanbieding!

De JCW benaming verwijst naar John Cooper Works en moet een tastbaar synoniem zijn voor hun meest sportieve modellen! De marketingdienst spreekt zelf het liefst over de MINI John Cooper Works Countryman … maar je mag gerust ook gewoon Countyrman JCW zeggen.

Op visueel vlak krijgt de “dikste” Countryman diverse sportieve accenten mee zoals aangepaste bumpers, agressieve(re) grille en een vierdelige (sport)uitlaat. Aan JCW badges rondom geen gebrek, deze zitten trouwens in een nieuw jasje! Exclusieve 19” lichtmetalen behoren tot de basisuitrusting, desgewenst zijn deze één maatje groter. Achter de Chili Red remzadels prijken er performante remmen!

MINI spreekt zelf omtrent een “minimalistisch design” voor het interieur waarbij ze de cockpit in een bovenste en onderste deel verdelen. Dat moet de “verticale en algemene uitstraling van de ruime crossover” benadrukken. Iets dat net wat gemakkelijker gaat met de verschuifbare (13 cm) en neerklapbare (40:20:40) achterbank en de koffer die 505 à 1.530 liter bagage slikt.

Naast praktisch is de nieuwe MINI Countryman JCW ook performant

Ook deze MINI Countryman JCW rekent op een 2.0-liter viercilinder benzinemotor met 300 pk / 400 Nm, 7-traps Steptronic sportautomaat en ALL4 vierwielaandrijving. Goed voor een 0-100 km/u chrono van 5,4 seconden en 250 km/u topsnelheid. De niet-Europese variant krijgt wel 320 pk mee .. terwijl de gelijknamige voorganger met 306 pk toch (iets) krachtiger was.

De Go Kart MINI Experience (lees: rijmodus) resulteert hopelijk in een levendig en betrokken rijgedrag, daarvoor is er alvast een adaptieve sportophanging aanwezig. Dankzij de grotere benzinetank (54 ipv 45 liter) kan je ook langer genieten van je potente crossover alvorens je richting het tankstation moet.

De nieuwe Countryman JCW ALL4 prijkt reeds in de MINI.be configurator met een Belgische vanafprijs van minstens 54.950 euro.