Officieel: VW Volkswagen ID7 Tourer EV Variant (2023)De zuiver elektrische Volkswagen ID7 Fastback krijgt – uiteraard – het gezelschap een praktischere en functionelere ID7 Tourer evenknie met maximaal 1.714 liter laadvolume!

Neen, de Volkswagen ID7 is “officieel gezien” geen zuiver elektrische opvolger voor de iconische Passat. Toevallig mikt hij wel met soortgelijke afmetingen/prijzen op hetzelfde segment. Na de ID7 fastback toont Volkswagen nu diens praktische evenknie, de ID7 Tourer. Vreemd genoeg laat VW de klassieke Variant benaming (oa Golf Variant en Passat Variant) dus achterwege. Al was er nu ook wel een Arteon Shooting Brake?! Leve de marketing…

Ook de elektrische Tourer zal ruim, modern en efficiënt zijn. Reken initieel op een 286 pk sterke elektromotor op de achteras en een dikke 500 km rijbereik. Later volgt er ook hier een variant uitvoering met grote(re) batterij (91 kWh) waardoor 700+ km rijbereik mogelijk moet worden! En uiteraard een GTX topversie.

Het grootste ID7 Tourer verschil is de aangepaste koetswerkvorm natuurlijk waardoor de dagdagelijks bruikbaarheid verhoogd wordt. Zo past er 605 liter bagage in de koffer, met de achterbank neergeklapt wordt dat 1.714 liter. De klassieke ID7 heeft een laadvolume van 532 à 1.586 liter.

De Belgische prijs van de Volkswagen ID7 ligt momenteel op 66.340 euro (Pro Business), reken op vermoedelijk 1.500 euro extra voor de ID7 Tourer. Tegen het najaar verwachten we hem in de lokale VW showrooms!