Officieel: Nissan Qashqai e-Powser Kuro Edition Black crossover SUV special edition (2023)Naast de extra onderscheidende looks voegt de Nissan Qashqai Kuro Edition ook een vleugje emotie toe aan een rationele keuze.

Begin 2021 werd de derde generatie Nissan Qashqai gelanceerd die zich gerust als dé trendsetter van de actuele crossover (lees: SUV light) hype mag zien. Naast een ruimer interieur en hedendaagse rijhulp, veiligheid en connectiviteit is de innovatieve e-Power aandrijflijn dé nieuwigheid. Zonder té technisch te worden, hier wordt een elektromotor van stroom voorzien door een benzinemotor die als “generator” functioneert! Zo kan je zonder gepruts met laadkabels toch profiteren van de vele EV voordelen.

Met de exclusieve Qashqai Kuro Edition zet Nissan haar iconische crossover opnieuw in de kijker. Deze special edition gaat verder op het reeds rijkelijke uiterste N-Connecta uitrustingsniveau en is standaard voorzien van een duotone koetswerkkleur. Zo komen de Pearl White en Ceramic Grey tinten met een zwart dak terwijl de Black Metallic variant een contrasterend grijs dak mee krijgt. Rondom prijken er zwarte 18” lichtmetalen velgen. Binnenin de Kuro Edition vinden we instaplijsten met verlicht ‘Qashqai’ opschrift bij de voorportieren terug. Naast onder meer een digitaal instrumentenpaneel (12,3”), infotainmentsysteem (12,3”), keyless go en 360° camera natuurlijk!

Specificaties Nissan Qashqai Kuro Edition

De Nissan Qashqai Kuro Edition is steevast voorzien van de e-Power aandrijflijn. Er vloeit dus 156 pk / 250 Nm naar de voorwielen wat voldoende is voor dagdagelijks gebruik. Voor de cijferliefhebbers, na 7,9 seconden zit je aan 100 km/u en de topsnelheid ligt op 170 km/u. Ook moet je rekening houden met een CO2 uitstoot van 120 g/km en 5,3 liter verbruik per 100 km (WLTP). Met een volle benzinetank geraak je dus 800+ km ver.

Optioneel is er een Tech Pack beschikbaar met bijkomende uitrusting beschikbaar zoals een head-up display, volledige LED-verlichting en intelligente koplampen en een draadloze smartphonelader.

De Nissan Qashqai Kuro Edition is per direct te bestellen bij de Belgische Nissan verdelers in ruil voor minimaal 44.650 euro. Een reguliere Qashqai N-Connecta start bij 42.890 euro.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Nissan Qashqai!