Officieel: Lamborghini Lanzador EV Concept (2023)Deze verhoogde Lanzador is de allereerste zuiver elektrische Lamborghini en is de voorbode van een productiemodel tegen 2028!

Met zowel de Huracan (V10), Aventador (V12) als Urus (V8) kon Lamborghini waanzinnige verkoopcijfers optekenen in de voorbije jaren. Een nieuw Lambo kopen zit er vaak niet meer in wegens volgeboekte productie, ook voor de Revuelto nieuwkomer moet je het nodige geduld hebben.

Tegen 2028 willen ze in Sant’Agata Bolognese een vierde model aanbieden, eentje binnen het (zelf gedefinieerde) Ultra GT segment. Zuiver elektrisch zowaar! Deze Lanzador is daarvan de conceptuele voorbode. Uiteraard voorzien van een ietwat verhoogde koetswerkvorm maar zo uitgesproken “SUV” als bij de Urus is het niet het geval. Ondanks slechts twee deuren zouden er binnen toch vier zitplaatsen terug te vinden zijn. Sportief, blits maar toch functioneel, heerlijk!

Technische details houden de flamboyante Italianen nog even voor zich. Wel benadrukken ze dat er dankzij twee elektromotoren toch vierwielaandrijving voorhanden is. Ook mikken ze op een megawatt aan vermogen, omgerekend is dat zo’n 1.341 pk! Dankzij diverse rijmodi en talrijke rijhulpmiddelen (zoals actieve aërodynamica, ALA gedoopt) moet de Lanzador zoals een échte Lamborghini rijden. En dus voor het nodige rijplezier zorgen!

Contact opnemen met Lamborghini Brussels voor een bestelbon/configuratie is nergens voor nodig, de Lanzador is en blijft (momenteel) een conceptmodel. Iets dat snel duidelijk wordt met het futuristische driver oriented interieur.

De Revuelto is reeds voorzien van een PHEV aandrijflijn, ook voor de opvolger van de Huracan verwachten we een soortgelijk V6 PHEV geheel. De Urus PHEV maakt spoedig zijn intrede waardoor ze bij Lamborghini bijna een volledig geëlektrificeerd gamma hebben!