Officieel: BMW i7 Protection VR9 760i Protection xDrive (2023)Zelfs van de zuiver elektrische i7 luxelimousine bouwt BMW desgewenst een gepantserde i7 Protection variant. Al kan je ook voor een 760i Protection gaan!

Voor een héél specifieke doelgroep biedt BMW grondig verstevigde (lees: gepantserde) varianten aan van hun topmodellen. Kwestie van in alle omstandigheden de veiligheid en het comfortgehalte te kunnen garanderen. Voordien kregen deze nog het (High) Security label mee, sinds 2019 hanteert BMW de Protection benaming. Op het Autosalon van München (IAA) in september maakt de nieuwe 760i Protection zijn intrede, geflankeerd door een i7 Protection evenknie!

Inderdaad, de zuiver elektrische i7 luxelimousine kan je vanaf december ook in een bepantserende uitvoering krijgen. Een primeur in EV land! Zowel de 760i Protection als de BMW i7 Protection krijgen de nodige verstevigen mee voor zowel deuren, ramen, 20″ velgen met run flat banden, bodemplaat als de structuur. Dit zonder dat BMW écht specifiek in details gaat … maar dat heeft ook een logische redenen natuurlijk.

Uiteindelijk is de nieuwe 7 Protection voorzien van een VR9 classificatie. Daardoor moet deze luxueuze Duitser aanvallen overleven waarbij er ballistische wapens gebruikt worden met kogels die 820 meter per seconden halen. Pakweg een AK47! Ook krachtige explosieven zouden geen probleem mogen vormen. Hoeveel kilogram extra de i7 Protection meekrijgt werd trouwens niet gespecificeerd, een gewone i7 xDrive60 weegt alvast 2.640 kg.

Een BMW i7 Protection of 760i Protection

De i7 Protection heeft twee elektromotoren die tezamen voor 544 pk / 754 Nm zorgen. In negen seconden zou je hiermee toch aan 100 km/u zitten en sneller dan 160 km/u gaat ook niet lukken.

De reguliere BMW 760i xDrive rekent op de 4.4-liter V8 benzinemotor mét mild hybride ondersteuning. Goed voor 530 pk / 750 Nm, 0-100 in 6,6 seconden en een topsnelheid van 210 km/u. Hier is de benzinetank trouwens “zelf dichtende”.

De uitrusting is nog steeds verregaand te personaliseren. Speciaal voor het Protection gamma zijn er ook zwaailichten en vlaggenhouders voorhanden.

Voor meer informatie omtrent een i7 Protection of 760i Protection verwijzen we je graag door naar de lokale BMW Verdeler. Toch lijkt de kans klein dat Jan Modaal een dergelijke bolide gewoon kan aanschaffen. Voor de klassieke i7 xDrive60 betaal je minstens 137.900 euro, een 760i xDrive staat momenteel niet in de catalogus.