Officieel: VW Volkswagen T-Cross SUV facelift (2023)Met deze facelift profiteert de stoere Volkswagen T-Cross van extra kleuren, aangepaste bumpers, vernieuwd dashboard … en méér draagvermogen!

Sinds eind 2018 functioneert de hippe T-Cross crossover als instapper van het VW SUV gamma. Intussen goed voor een dik miljoen verkochte exemplaren wereldwijd! Volkswagen wil het succes graag verder zetten en introduceert daarom de T-Cross facelift. Echte nieuwigheden blijven uit maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn.

Rondom bespeuren we nieuwe bumpers, karaktervolle(re) grille en krachtige LED lichtblokken. Voor het eerst kan je Volkswagen kleinste SUV ook met IQ Light Matrix LED koplampen verkrijgen. In de kleurboek verwelkomen we de Grape Yellow, Clear Blue en Kings Red koetswerkkleuren. Ook zijn er nieuwe 16” lichtmetalen velgen beschikbaar.

Binnenin behoren manuele airco en de digitale tellerpartij (Digital Cockpit) vanaf nu tot de basisuitrusting. Het infotainmentsysteem is 8” of 9,2” groot en de materialen zouden opgewaardeerd moeten zijn. In de koffer is er plaats voor 385 liter of tot 1.281 liter met de achterbank plat (60:40). Extra fier zijn ze in Wolfsburg op het toegenomen draagvermogen van de trekhaak. Nu capabel om 75 kg te dragen (ipv 55 kg) waardoor je gemakkelijk(er) e-bikes kan vervoeren! Ook de Travel Assist rij-ondersteuning zou significant verbeterd zijn.

Volkswagen zwijgt bij deze T-Cross facelift omtrent het motorengamma. Daardoor gaan we er vanuit dat het nog steeds om de 1.0-liter TSI driecilinder (95 pk of 110 pk) en 1.5-liter TSI viercilinder (150 pk) draait.

De vernieuwde Volkswagen T-Cross gaat eind dit jaar in de verkoop, in het eerste kwartaal van 2024 worden de eerste exemplaren afgeleverd. Dit nog steeds aan een scherpe/aantrekkelijke prijs als we de Duitsers mogen geloven. Momenteel is dat volgens volkswagen.be net iets meer dan 26.000 euro in basisvorm.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115 pk!