Officieel: Porsche Vision 357 Concept 75 year birthday (2023)Ter ere van haar 75ste verjaardag komt Porsche met een prachtig Vision 357 conceptmodel.

Op 8 juni 1948 begon het Porsche (succes)verhaal met de sportieve 356 Roadster. Op minder dan 20 jaar werden er maar liefst 78.000 exemplaren geproduceerd. Bijna 75 jaar later is het gamma serieus aangedikt met praktische gezinswagens, straatlegale racewagens en pijlsnelle – zuiver elektrische – berlines! Ook het sportieve palmares groeide doorheen de jaren met allerhande overwinningen in diverse klassementen. Om die roemrijke geschiedenis te vieren zullen we dit jaar getrakteerd worden op allerhande speciale uitvoeringen. Te beginnen met de Vision 357 Concept als direct eerbetoon aan de grondlegger.

De Porsche Vision 357 is voor diverse designers, ingenieurs en (vooral) de marketingmensen dé perfecte belichaming van een hedendaagse 356. Eentje waar oprichter Ferry Porsche fier op zou kunnen zijn! Zeker mocht die weten dat de basis overkomt van de 718 Cayman GT4 RS. En die is goed voor 500 – luidkeelse – pk’s die allemaal richting de achteras vloeien.

Momenteel blijft de Vision 357 een conceptmodel, je interesse kenbaar gaan maken bij de lokale Porsche Centre is dus nergens voor nodig. Maar zeg nooit nooit. Of komt een eventueel productiemodel toch met potente elektromotoren? De volgende generatie Cayman/Boxster zal sowieso een EV worden. Net zoals een nieuwe Panamera, Cayenne en Macan!