Belgische prijs BYD ATTO 3 EV SUV (2022): vanaf 46.740 euroWe kennen de Belgische prijs die nieuwkomer BYD – Build Your Dreams – vraagt voor de zuiver elektrische ATTO 3 crossover.

Doorheen de jaren zagen we diverse Chinese automerken neerstrijken in België. Intussen is het “Made in China” label al lang geen issue meer. Zo getuige toch de prima verkoopcijfers van Polestar, Tesla, MG en Lynk & Co. Sinds kort mogen we daar BYD (Build Your Dreams) bijrekenen, per direct een van dé Aziatische zwaargewichten. Met de TANG (SUV met zeven zitplaatsen) en HAN (luxeberline) mikken ze duidelijk op een hoger (“premium”) segment. De BYD ATTO 3 profileert zich iets toegankelijker.

Afgezien van het onbekende merklogo voorop biedt de ATTO 3 bijna alles waar de Europese consument momenteel verzot op is. Zo is er een ruim interieur (tot 1.338 liter bagage) en hedendaagse connectiviteit/rijhulp voorhanden. Dit in een verhoogde SUV/crossover koetswerkvorm wat resulteert in een gemakkelijke instap en goede zichtbaarheid rondom.

Een riante accupack (60,5 kWh) staat garant voor een rijbereik van 420 km (WLTP). De 204 pk / 310 Nm sterke elektromotor op de vooras zorgt voor 0-100 km/u sprintjes in 7,3 seconden en een topsnelheid van 160 km/u. Laden kan aan maximaal 11 kW (AC) of 88 kW (DC), aan een snellader moet je dus een half uurtje wachten (80% SOC).

BYD heeft nu ook een Belgische prijs geplakt op de veelbelovende ATTO 3, namelijk 46.740 euro. Behalve de blitse Surf Blue lanceringskleur zijn er trouwens ook nog sobere tinten (grijs, rood of wit) beschikbaar. Naast 18” velgen omvat de full option basisuitrusting ook alreeds een warmtepomp, keyless entry, 360° camera .. en gitaarsnaren in de deuren!

Naast een riante garantie (8 jaar of 200.000 km) zijn de BYD modellen blijkbaar ook vlot leverbaar. De eerste showroom staat in Zaventem, spoedig volgen er nog locaties in Gent, Antwerpen en Luxemburg.