Officieel: Mercedes B-Klasse facelift B250e W247 update (2022)Net zoals de technisch gerelateerde A-Klasse profiteert de praktische en functionele Mercedes B-Klasse van een deugddoende facelift.

Neen, de B-Klasse MPV is niet hét meest sexy product uit Stuttgart. Dat is de CLS, SL of misschien wel de G-Klasse. Wel biedt de B-Klasse het nodige gebruiksgemak, ruim interieur en hedendaagse technologie in een hoogwaardig jasje. Dat laatste zeker sinds de W247 generatiewissel eind 2018! Nu zijn we een handvol jaren verder en gaat Mercedes aan de bak om de B-Klasse opnieuw jong/jeugdig te krijgen. Ook de technisch gerelateerde A-Klasse onderging een soortgelijke facelift, geheel volgens de logica staat de CLA (Shooting Brake), GLA en GLB dit ook nog te wachten.

Deze facelift zegent de Mercedes B-Klasse Sports Tourer met een frisse neus (bumpers, grille en lichtblokken), extra personalisatiemogelijkheden, verfijndere interieurmaterialen, nieuw stuurwiel en een (nog) slimmer MBUX infotainmentsysteem. Tegelijk ondergingen diverse rijhulp/veiligheid een update.

De B-Klasse benzinemotoren worden zuiniger én performanter dankzij de introductie van 48V mild hybride ondersteuning in de vorm van 14 pk. Dit zowel voor de B180 (136 pk), B200 (163 pk), B220 4MATIC (190 pk) en B250 4MATIC (224 pk).

Een B35 AMG of B45 S 4MATIC+ AMG topversie is nog steeds spoorloos. Wel kan je voor de fiscaal aantrekkelijke Mercedes B250e plug-in hybride met 218 pk gaan. Daarvan werd de batterijcapaciteit wat groter (15,6 kWh) waardoor je nu zuiver elektrisch 67 à 77 km ver geraakt. Ook kan je hem sneller opladen aan 11 kW (ipv 7,4 kW). Of zelfs 22 kW (DC) aan een snellader! Standaard blijft het wel bij 3,7 kW (AC)… En met een dieselmotor voorin wordt het een B180d (116 pk), B200d (150 pk) of B220d (190 pk).

Mercedes B-Klasse facelift maakt het leven gemakkelijk(er)

Een achteruitrijcamera, USB pakket of de nappaleder stuurwiel behoort vanaf nu tot de basisuitrusting van de Mercedes B-Klasse. Het vereenvoudigde aanbod moet ervoor zorgen dat een droomconfiguratie maken vlot(ter) dan ooit gaat.

Binnenkort maakt de B-Klasse facelift zijn opwachting bij de Belgische verdeelpunten. Aan welke prijs dat zal zijn is momenteel niet geweten. Vermoedelijk zal dat in de lijn van het huidige aanbod liggen.