Officieel: Maserati Project24 740 pk (2022)Na de MC20 Coupé en dakloze MC20 Cielo komt Maserati eveneens met een extreme Project24 raceversie in zeer gelimiteerde vorm.

Met de MC20 heeft Maserati eindelijk opnieuw een volwaardige sportwagen in de aanbieding. Desgewenst als coupé of cabrio te verkrijgen. Die laatste staat als MC20 Cielo voor 30.000 euro extra in de catalogus. Nu laat Maserati weten dat ze ook aan een brute circuitversie werken, momenteel spreken ze van Project24.

De basis voor de Maserati Project24 is duidelijk die van de MC20. Hetzij in een zeer extreme vorm waarbij de inspiratie voor zowel de kleurstelling, spoilerwerk als extra koeling bij de legendarische MC12 ligt. Die was dan weer technisch identiek aan de Ferrari Enzo!

De nieuwe 3.0-liter Nettuno V6 benzinemotor met aangepaste turbo’s is hier in staat om maar liefst 740 pk (ipv 630 pk) aan de achteras te leveren. De ambitieuze Italianen streven naar een leeggewicht van ongeveer 1.250 kg dankzij het veelvoudig gebruik van lichtgewicht materialen en het strippen van onnodige elementen.

De Maserati Project24 zal niet straatlegaal zijn. En vermoedelijk ook peperduur want er staan maar 62 exemplaren op de planning. Ook dat is een mooie verwijzing naar het aantal MC12’s die ooit geproduceerd werden (50 + 12 Corsa’s). Bij eventuele interesse verwijzen we graag door naar Maserati Belgium! Voorzie best wel een miljoen euro.