DATS 24 opent nieuw waterstoftankstation in Haasrode H2O (2022)Met een nieuw waterstoftankstation in Haasrode benadrukt DATS 24 haar geloof in waterstof als brandstof voor elektrisch rijden!

Rijden op waterstof blijft een hekel punt. Liefhebbers kunnen maar niet zwijgen omtrent de vele voordelen terwijl critici niet lang nodig hebben om belangrijke kanttekeningen te plaatsen. De waarheid ligt vermoedelijk ergens tussenin. Maar als waterstof als “brandstofvorm” écht wil doorbreken moet het aanbod aan tanklocaties sterk toenemen. Die voortrekkersrol neemt DATS 24 (energie- en brandstoffenleverancier van Colruyt Group) graag op zich.

Want na het publiekelijk tankstation voor waterstof (H2) in Halle kan je nu ook in Wilrijk (Antwerpen, nabij A12) en Haasrode (Leuven, nabij E40) terecht! Hierna opent DATS 24 nog H2 laadstations te Erpe-Mere, Herve en Ollignies. De stevige expansie is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het H2Benelux programma van de Europese Unie. Zowel in Nederland als de Scandinavische landen is waterstof al goed ingeburgerd. In België vinden we het vooral terug in industriële en logistieke toepassingen.

In tegenstelling tot het opladen van klassieke elektrische wagen (BEV, met batterij) duurt het tanken van een waterstofwagen (FCEV) slechts enkele minuten. De waterstof wordt onder hoge druk opgeslagen in ijzersterke tanks en worden nadien gebruikt door de waterstofcel die er energie van maakt. Afhankelijk van het gebruikte gas/drukniveau kan je vervolgens 600+ km ver rijden.

Afgezien van extra Belgische waterstoftankstation blijft het wagenaanbod relatief beperkt. Bij Toyota is er de Mirai (vanaf 68.600 euro), Hyundai heeft de Nexo (vanaf 73.999 euro) in de aanbieding. Omtrent een BMW X5 op waterstof zijn er al lang geruchten (én prototypes/concepten).

Het nieuwe DATS 24 waterstoftankstation is terug te vinden op de Geldenaaksebaan 448 te 3001 Haasrode (Leuven), dat is vlakbij het Research Park en de E40. Voor de realtime status (beschikbaarheid) kan je met een gerust hart vertrouwen op h2.live!

DATS 24 opent nieuw waterstoftankstation in Haasrode H2O (2022)