Dacia krijgt een nieuwe huisstijl, logo en maximum snelheid (2022)De nieuwe visuele identiteit van Dacia siert vanaf nu letterlijk op alle modellen van het merk in de vorm van een nieuw logo!

De nieuwe Dacia merkidentiteit was reeds zichtbaar in de talrijke communicatiekanalen (midden 2021) en het dealernetwerk (begin 2022). Nu is het de beurt aan het modellengamma om de frisse huisstijl aan te nemen. Aan het oerdegelijke, comfortabele en betaalbare karakter werd gelukkig niet geraakt. Wel prijkt we het nieuwe (futuristisch ogende) Dacia logo nu mooi op de neus en bips! Dit per direct voor de Sandero’s, Duster, Jogger en Spring!

Om het opgefriste gamma in het echt te zien moeten we wachten tot het autosalon van Parijs in oktober 2022. Wie een bestelling plaats na donderdag 16 juni 2022 krijgt sowieso het nieuwe logo mee! Tegelijk doen de meer avontuurlijke SUV modellen (Duster, Spring en Sandero Stepway) het vanaf nu met diverse Gris Mégalithe accenten. Ook het Lichen Kaki koetswerkkleur maakt zijn intrede doorheen het volledige Dacia gamma. Een groentint die “doet denken aan mos en aarde” aldus de Roemenen die daarmee de link met de natuur willen benadrukken. Waarvan akte!

Dacia laat bovendien weten dat al hun wagens vanaf 2023 een maximumsnelheid van 180 km/u meekrijgen!