Teaser: Peugeot 408 (2022)Met een eerste officieel beeld van de Peugeot 408 kondigt de Franse autobouwer een gloednieuw model aan.

Zoals verwacht komt Peugeot binnenkort met een nieuw model, de 408 gedoopt. In China hebben ze alreeds een vierdeurs berline rondrijden met een dergelijke typenummer achterop. Daar zal de Europese 408 niet direct iets mee te maken hebben. Zelf spreken de Fransen van een originele combinatie tussen een SUV en fastback. De liefdesbaby van een 308 met 3008 dus, voorzien van een sportief ogende en vooral aflopende daklijn. De frisse blauwtint straalt alvast de nodige joie de vivre uit!

Verder halen ze ook het volgende aan: “Zowel qua design als techniek stonden de zoektocht naar hoge efficiëntie en de wens om nieuwe ervaringen te bieden centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe PEUGEOT 408. De 408 is bedoeld voor diegenen voor wie de auto een plezier is en brengt een ongekende allure voor de PEUGEOT familie.”

We gaan er vanuit dat de gloednieuwe technische basis (EMP2 platform) van de nieuwe 308 gebruikt zal worden. Naast moderne technologie, rijhulp en connectiviteit zou dat ook voor de nodige plug-in hybrides kunnen zorgen. Anno 2022 kan een nieuw model ook bijna niet meer zonder (volledig) elektrische aandrijflijn…

Méér informatie en verduidelijkend beeldmateriaal zal eind juni 2022 volgen. Hopelijk inclusief een Belgische prijs. Reken alvast op méér dan de 26.300 euro die Peugeot momenteel minstens voor de 308 vraagt.