Video: AutoTrader test de Alfa Romeo Tonale Hybrid (2022)Met de Tonale crossover heeft Alfa Romeo voor het eerst sinds 2017 een nieuw model in de gammafolder. Maar weet de Tonale Hybrid ook te overtuigen?

Forza Italia! Dat Alfa Romeo al enkele jaren s slapjes doet is droevig nieuws voor elke autoliefhebber. Zelfs de scherpsturende Giulia en stoere Stelvio zijn er niet in geslaagd in om uit te groeien tot échte succesmodellen. Een heroïsche taak die vermoedelijk wél is weggelegd voor de knappe Tonale crossover. Naast praktisch, modern en mooi voorzien de Italianen ook een ruim gamma aan moderne motorisaties. Zo is er een klassieke benzine en diesel ook een Tonale Hybrid en Tonale Plug-in Hybrid. Er wordt zelfs gesproken omtrent een zuiver elektrische variant!

Maar dat is toekomstmuziek. Tegen de zomer staat de Tonale crossover normaliter bij de lokale Alfa Romeo verdeelpunten. Dit als een aangedikte launch edition met de 130 pk sterke 1.5-liter Hybrid motorisatie. Die komt steeds met de 7-traps automaat en kan zowaar (kortstondig) volledig elektrisch rijden. Dat is best opmerkelijk voor een mild hybrid met 48V boordnet. Later volgt er ook een 160 pk sterke uitvoering van dezelfde aandrijflijn.

De Tonale Edizione Speciale komt onder meer met rode Brembo remklauwen, 20” lichtmetalen velgen, driedelige Full LED koplampen, digitaal dashboard (12,3”), hightech infotainment (10,25”), alcantara zetels en alu pedalen. De Belgische vanafprijs van de Tonale Edizione Speciale ligt op 39.000 euro. Voor het reguliere Tonale basismodel volstaat 33.500 euro (1.5 Hybrid 130 pk TCT Super). Onze Britse collega’s van AutoTrader gaan alvast even na of die investering de moeite is…

Lees hier en hier alles over de Alfa Romeo Tonale crossover!