Officieel: Mercedes-AMG The Flip (2022)Muzikant Will.i.am kreeg van Mercedes-AMG carte blanche en creëerde The Flip.

Naar aanleiding van de allereerste Grote Prijs F1 in het zonovergoten Miami sloegen Mercedes-AMG en superster Will.i.am de handen in elkaar. Voor de duidelijkheid, deze hippe Amerikaan kennen we voornamelijk van zijn muzikaal talent. Naast een eigen wereldhit met The Black Eyed Peas passeerden ongeveer de volledige hitlijst (Justin Bieber, Nicki Minaj, Pussycat Dolls, …) in zijn studio.

Tezamen met West Coast Customs (Pimp My Ride!) creëerde Will.i.am de blitse The Flip one-off. Technisch staat het geheel op een AMG GT 4-Door Coupé basis terwijl de grille duidelijk van de G-Klasse afkomstig is. Tevens is het geheel geïnspireerd op de SLS AMG. The Flip komt in een zuivere tweedeurs configuratie (“coupé”) waarbij die deuren omgekeerd openen. Kwestie van het in- en uitstappen te vergemakkelijken! Uiteraard oogt het ook allemaal zeer bling bling. Duidelijke interieurbeelden gaf Das Haus niet vrij.

Motorisch details werden ook niet vrijgegeven, wel benadrukt Will.i.am dat er het motorblok onaangeroerd bleef. Dit omdat ze bij AMG als geen ander héérlijke motoren bouwen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het over de 4.0-liter V8 in de krachtigste configuratie waarbij er een karrenvracht aan vermogen richting de vier wielen vloeien. Verdere productieplannen zijn er niet.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT63 S 4-Door Coupé!