Belgische prijs Kia Niro (2022): vanaf 29.990 euroDe nieuwe Kia Niro – opnieuw beschikbaar als hybride, plug-in hybride of zuiver elektrisch – kent zijn prijs en levertermijn.

Nadat de eerste generatie Niro een waanzinnig succes werd maakt Kia zich klaar voor een nieuw hoofdstuk. Zo ziet de nieuwe Kia Niro ziet er niet alleen “expressiever” uit dankzij de nieuwe grille, kleurrijke C-stijl en extra personalisatiemogelijkheden. Ook binnenin is de progressie goed zichtbaar op vlak van technologie, afwerking én binnenruimte.

Wat wel is gebleven is het ruime motorengamma. Van een klassieke diesel of benzine is momenteel geen spoor. Je zal dus genoegen moeten nemen met het geëlektrificeerde aanbod. Zo is de nieuwe Kia Niro opnieuw beschikbaar als klassieke hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en als zuiver elektrisch e-Niro (BEV).

Zowel de Niro Hybrid (141 pk) als Niro Plug-in Hybrid (183 pk) rekenen op de 1.6-liter GDi viercilinder benzinemotor. Dit in combinatie met een 6-traps automaat, voorwielaandrijving en een efficiënte elektromotor. In de catalogus prijkt er een Pure, Pulse en Pace uitrustingsniveau waardoor de prijs tussen 29.990 euro (HEV Pure) en 44.490 euro (PHEV Pace) schommelt. Desgewenst aangevuld met een Premium Pack!

De nieuwe Niro EV of e-Niro is voorzien van een goed ingewerkte 64,8 kWh accupack. Dat moet voldoende zijn om een rijbereik van 463 km (WLTP) te halen. De elektromotor is 204 pk sterk wat op zijn beurt resulteert in aangename en vlotte prestaties. Ook deze Kia Niro komt in een Pure, Pulse en Pace uitrustingsniveau met een prijs tussen 41.990 euro (Pure) en 50.490 euro (Pace).

Bestellingen worden reeds opgenomen bij de Belgische Kia verdeler, de eerste Niro exemplaren (HEV + PHEV) worden tegen juni geleverd. In het najaar volgt de Niro EV!

Lees hier alles omtrent de nieuwe Kia Niro!