Teaser: zuiver elektrische Maserati GranTurismo Folgore EV (2022)Net na de nieuwe Grecale SUV laat Maserati ook officieel weten dat er een zuiver elektrische GranTurismo Folgore (mét 1.200 pk!) aankomt!

De laatste maanden/jaren heeft Maserati voornamelijk goed nagedacht en geïnvesteerd in de toekomst. Daarvan moeten ze binnenkort de vruchten plukken. Ondermeer met de nieuwe Grecale SUV die zich onder de Levante zal positioneren en een groter gebruiksgemak wil bieden aan het Ghibli cliënteel.

Tevens kijkt de Italiaanse sportwagenbouwer uit Modena al even vooruit. Zo komt er een riant gamma aan zuiver elektrische bolides, allemaal Folgore genaamd. Tegen 2023 moet de GranTurismo Folgore werkelijkheid zijn met nadien een MC20 Folgore en Grecale Folgore. Ook de opvolgers van de Quattroporte en Levante zullen EV’s zijn. Tegen 2030 zal het Maserati gamma louter (!) uit EV’s bestaan.

De eerste Maserati GranTurismo Folgore beelden zijn nog voorzien van een toepasselijke bestickering. Wel kunnen we alvast het gekende lijnenspel van de gelijknamige voorganger zien in combinatie met aerodynamisch geoptimaliseerde velgen. Technisch spreekt men van een vierwielaangedreven 800V architectuur, drie elektromotoren (één voor en twee achteraan?) met uiteindelijk 1.200 pk ter beschikking. Een marketingtechnische verwijzing naar het Formule E gebeuren waar Maserati ook aan zal deelnemen.

Naast een fluisterstille Folgore variant komt de nieuwe Maserati GranTurismo ook met een reguliere benzinemotor. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat de 3.0-liter V6 Nettuno uit de MC20. Een dakloze GranCabrio mag uiteraard ook niet ontbreken.

Lees hier onze rijtest met de Maserati GranTurismo MC Stradale V8!

Teaser: zuiver elektrische Maserati GranTurismo Folgore EV (2022)